arrow_drop_up arrow_drop_down
23 oktober 2020 

Wie wil jij zijn?

 

Beluister mijn blog ook via mijn Podcast

Wie wil jij zijn? Iedereen heeft wel iets wat hij of zij wil veranderen en dit kan!
Ik heb een hele lijst van wie ik wil zijn, maar laat ik er één uitpikken:
“Ik wil iemand zijn die nieuwe dingen wil proberen, ook al zijn ze spannend!”

“Oké, en is dat gelukt?”

Ja, het is mij gelukt! Ik zal straks wat meer vertellen over mijn eerste webinar en hoe spannend ik het vond! Maar eerst deel ik met jou hoe ik het heb aangepakt.

Stel jezelf de juiste vragen

Wat je ook in jezelf wil veranderen, wie jij ook wil zijn, het is belangrijk om jezelf de juiste vragen te stellen:

 1. Wie wil ik zijn?
 2. Wie moet ik zijn om dit te bereiken?
 3. Hoe gedraag ik me nu? (Daarmee bedoel ik: leef jij hoe je graag wil zijn? VOEL jij je écht zoals je wil zijn?)
 4. Wat voel ik als ik hardop zeg wie ik wil zijn? Bijvoorbeeld:
  • Ik wil iemand zijn die nieuwe dingen wil proberen, ook al zijn ze spannend
  • Ik wil een persoon zijn die verantwoordelijkheid neemt voor zichzelf
  • Ik wil een fitte en energieke moeder zijn
 5. Wat mag ik doen om dit te bereiken?

Heb je een pen en papier bij de hand? Schrijf, als je wil, deze vragen op, laat je gedachten op vrije loop en schrijf zoveel mogelijk op. Later kun je deze antwoorden bijschaven naar je “wie-wil-ik-zijn-lijstje”, als dit systeem bij je past.

Stel dat je iemand wil zijn die onder andere nieuwe dingen wil proberen, ook al zijn ze spannend. Je wéét dat je zo kan groeien, nieuwe dingen kan ontdekken, maar leef je hier ook naar?
DOE je ze ook. VOEL je dat je dit wil doen? Als je het VOELT, want voelen is belangrijk, maak dan die keuze om je direct zo te gaan voelen, dit gevoel in het NU al te creëren, zonder dat je denkt ALS ik me STRAKS zo voel dan…

Doe het! Gedraag je zoals de persoon die jij zou willen zijn!

Ervaar hoe dingen werken, ervaar hoe het bij jou past.
Als je bijvoorbeeld nieuwe dingen wil proberen, ook al zijn ze spannend… Go ALL-IN. Ga leven naar wat je verlangt, houd vol en zet door. Probeer nieuwe dingen, ben nieuwsgierig, probeer het.
Het gaat je verder brengen!

Maak een actielijst wat bij deze dingen past. Zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Neem acties welke bijdragen aan je verlangen, aan wat je graag wil bereiken.

Voor mij werkte mijn wie-wil-ik-zijn-lijstje. Telkens als ik iets wil doen of een keuze mag maken denk ik aan mijn lijstje. Past de keuze in dit lijstje? Mooi! Dan maak ik die keuze en dan ga ik ervoor.
Past de keuze niet, ook prima, dan beslis ik anders en is dat nu niet het juiste moment.

Zo'n lijstje kan wellicht nog wat veranderen, maar het helpt mij om de juiste keuzes te maken, hoe eng ze ook zijn.

Je oude ik is niet je nieuwe ik

Ben je bewust van je gedrag, je oude ik is niet je nieuwe ik.
Als je bewust bent van je ‘oude gedrag' probeer dan meteen die shift te maken. Kijk naar je lijstje, wie je wil zijn en shift je gedrag en denkwijze, om naar je verlangen te leven.

Mijn voorbeeld

Goed, zoals ik in het begin heb beloofd, is hier mijn voorbeeld over mijn allereerste webinar.

Wat was ik zenuwachtig! Ik wilde eigenlijk niet! Vooraf moest ik minstens vijf keer naar de wc. Mijn duveltje op mijn schouder was niet in mijn oor aan het praten, nee hij schreeuwde:
“Het gaat niet goed! Wat als er niemand komt?! Wat als het niet goed gaat met je slides? Je verhaal is niet goed! Wat als je het niet meer weet? Wat als mensen het slecht vinden?!!”
Schreeuwend hoorde ik dit (en nog veel meer!) in mijn oor, van mezelf: mijn duveltje, zoals ik hem noem.

Maar… ik wilde graag, hoe spannend ik het ook vond! Ik wilde het doen en het ervaren. Eventueel op mijn bek gaan had ik ervoor over, want hé, dat zie ik toch als een leermoment, een moment om te verbeteren, om door te pakken….
En wat heeft het me nu, een aantal webinars later gebracht? Bijna geen zenuwen meer. Ze zijn er nog wel, maar lang niet zo heftig. Het duveltje is gaan fluisteren en soms slaapt hij zelfs.

Zo, dát heb ik mooi bereikt.
Ik besef me dat ik gegroeid ben, dat ik gedurfd heb om ervoor te gaan, dat ik in het diepe sprong, zonder dat ik wist waar ik weer op de kant kon klimmen.

En dat is groei, dat is mijn voorbeeld van “Ik wil iemand zijn die nieuwe dingen wil proberen, ook al zijn ze spannend!”

Als ik dit kan, dan kan jij het ook!

Nogmaals: wie wil JIJ zijn?
Ga ernaar leven, ga je gevoel achterna en leef je verlangens!
Voel dat je er bent, VOEL dat jij altijd nieuwe dingen wil proberen, VOEL dat jij fit en energiek bent, VOEL dat jij een succesvolle ondernemer bent!
Wie jij ook wil zijn, VOEL het en leef ernaar! Doe het meteen en leef het meteen.

Heel veel succes met het ontdekken wie jij wil zijn!

Over de schrijver
Tamara is Mindset- en Inspiratiecoach en heeft al meer dan 2000 mensen op verschillende gebieden gecoacht en begeleidt. Met haar Motivatieservice en Progressieplanner inspireert en motiveert ze mensen zodat ze hun droomleven gaan realiseren. Wil jij dat ook? Check haar podcast, blog, e-book of website.
Reactie plaatsen