Scenarios nu ik kinderen heb
19 juli 2020 
2 min. leestijd

Scenario's nu ik kinderen heb

Scenario’s

Het begint regelmatig in de avond, net voordat ik in mijn bed in slaap val.
De heftigste gedachten schieten dan wel eens door mijn hoofd. Het gaat dan vooral over de kids.

Dat ze verdrinken, tussen een of andere machine terechtkomen, door een hond in hun nek gebeten worden, ontvoerd worden of in een afgrond vallen.
Pffff, waar komen deze gedachten vandaan? 😨

Ik krijg deze gedachten als ik nog net ‘bij’ ben.
Het is geen droom, ik denk ze bewust.

Het voelt ook echt naar.😟

Ik zeg dan tegen mezelf, want ik ben me ervan bewust dat ik deze gedachten zelf creëer, dat ze gewoon in bed liggen, dat er niks aan de hand is, dat het niet zal gebeuren (maar dat ontkracht ik dan meteen weer met ‘dat weet je natuurlijk nooit, of het nooit zal gebeuren’).

Het is vooral plaatsvervangende angst voor hun, áls dit zou gebeuren hoe angstig ze dan wel niet zullen zijn.
Dat maakt mij angstig en creëert het gevoel “ik moet ze beschermen!” maar ook het gevoel “ik moet zorgen dat ze sterk zijn en het geen ‘watjes’ worden!”

Totdat het overdag is en we allemaal wakker zijn. Dan denk ik er wel eens aan, aan die scenariogedachten die ik had maar dan zijn ze makkelijker weg te denken en dan is het ook meer de ‘doe eens normaal, dat gaat echt niet zomaar gebeuren’ gedachten. 🤷‍♀️

Ik wil dat mijn kids leren, door te doen en te ervaren.
En als daar ooit een ongelukje door ontstaat, dat hoort erbij. Die bult, schram of kras.
Maar bovengenoemde scenario’s gaan verder, verder dan de bult, schram of kras.
Die gaan naar angst voor hun angst.
Vooral het gevoel wat zij dan zullen ervaren. Daar wil ik liever niet aan denken….

Waar komt deze nachtmerrie-scenario-gedachten vandaan?

Ik vul het zelf maar in met dat ik enorm veel van ze hou en het beste voor ze wil als moeder. 😊
Als je kind angstig is, in die scenario’s, dat wil je niet dat je kind dit overkomt.

Wat doe ik eraan?

Ik heb niet het idee dat het iets in mijn leven beïnvloed of binnen de opvoeding. Het is er af en toe maar ik weet ook dat ik niets opschiet met deze gedachten.
Ze zijn er wel even en ik probeer ze om te buigen naar positieve gedachten.
Dit lukt vaak ook maar ik wilde het ook graag opschrijven.

Ik heb het er wel eens met mijn man en die heeft het ook weleens.
Ik trek de conclusie dan maar; zonder de dood zou je nooit zoveel van iemand kunnen houden.

Genieten en dankbaarheid

We genieten enorm van elkaar, op elk moment en we zijn dankbaar met elkaar en ook waarderen we de kleine dingen.
Een lach, knuffel, spelletje spelen, gewoon naar ze kijken als ze slapen of spelen. 🥰
Heerlijk.

Dankbaar dat de kids er zijn en ook dankbaar voor de dood, want het geeft alle waarde aan ons leven….

Heb jij dit ook wel eens? En wat doe jij eraan? Of beïnvloed het jouw leven wel?

Liefs Tamara

Over de schrijver
Tamara is Multipotentials-coach en ze leeft zelf deze term helemaal. Als Multipotential heb je een brede, veelzijdige interesse en vindt je heel veel leuk. Dit kan soms in het ondernemerschap ook een valkuil zijn maar het heeft volgens Tamara, heel veel voordelen. Tamara werkt met High Achievers. Dit zijn mensen die er alles uit willen halen, die nét dat beetje extra geven waar vele anderen afhaken, waardoor ze succes behalen. Het combineren van de Multipotentials en High Achievers levert fantastische resultaten op bij ondernemers: meer uitdaging, veel verbanden kunnen leggen, weten wat ze écht (allemaal) willen, goede prioriteiten stellen zonder dat het saai wordt, creativiteit, hoog in energie zitten en zo ka ik nog wel even doorgaan. Herken jij jezelf als Multipotential en wil jij dit ook combineren met een 'high achiever' zijn? Daarvoor heb je een succesmindset nodig. Ook daar help ik je bij zodat jij gelukkig en succesvol bent op de gebieden waar jij dat in wil zijn.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down