Listen, react, succeed
26 augustus 2021 
6 min. leestijd

Listen, react, succeed

Hoe kan een lifestyle coach je mindset positief beïnvloeden?

Op dit moment wacht ik in de auto tot Tom klaar is bij de fysio. Hij heeft spit in zijn rug en vandaag hadden we toevallig al een afspraak staan. Dus… wat doe ik in tussentijd? Juist, de podcast opnemen die je op dit moment als blogvorm aan het luisteren bent! Je kunt hem overigens ook hieronder bekijken via YouTube en nu je er toch bent... Abonneer je tegelijk op mijn YouTube-kanaal voor meer motivatie en inspiratie.   


Laatst beluisterde ik een podcast van Russell Brunson. Misschien ken je hem wel. Hij werkt samen met Tony Robbins. Zelf heeft hij een succesvol bedrijf in marketing en sales, die tak van het ondernemerschap. In die podcast zei hij iets wat ik graag met je wil delen, omdat ik hier volledig achtersta. Het kan een positieve impact hebben op je mindset. Het ging over coaches aannemen voor zichzelf. Hij had een nieuwe lifestyle coach in de arm genomen met wie hij aan de slag ging. Hij zei dat hij het echt een must vond om iemand te hebben die je gaat coachen. Daar ben ik het echt helemaal mee eens! Je kunt niet alles alleen doen. Nou ja, het kan wel. Maar je kunt zoveel meer en betere stappen zetten als je iemand hebt die meekijkt! Een mindset coach ziet misschien weer een andere richting, die jij zelf nog niet eens ziet. Hij stelt je bepaalde vragen, waardoor jij anders na gaat denken. Bijvoorbeeld over doelen opstellen. Zo maak je progressie. Daarom is het ontzettend interessant om een mindset of lifestyle coach te hebben.

Verschillende lifestyle coaches en trajecten

Je hebt lifestyle en mindset coaches op verschillende gebieden: fysiek, mentaal, voeding, business, marketing, mailing en persoonlijk vlak bijvoorbeeld. Ik heb ook al diverse coaches gehad en ik vind het MEGA waardevol. Alle coaches leren je iets op een eigen manier en ik heb er superveel aan gehad. Ik pak er mijn eigen dingen uit, ontdek wat bij me past, wat ik tof vind… Als ik het dan toepas in mijn bedrijf of op persoonlijk vlak dan merk ik dat ik progressie maak. Dat ik “aan ga” op bepaalde dingen en dat ik succesvol word op de vlakken waar ik op dat moment gecoacht word.

Russell had een coach en hij zei: “Ik wil 1 keer per week samen met jou gaan zitten, zodat je dit kunt reflecteren met mij, waar ik me nog kan verbeteren.” Het deep-diven gewoon. Next level gaan in je mindset, gevoelens… Daarmee bezig zijn, zodat het zich ook fysiek gaat uiten in je bedrijf of in jou als persoon.

Ik heb al verschillende trajecten van verschillende coaches doorlopen. Nu ben ik op zoek naar een nieuwe coach, omdat ik WEET wat het met me doet. Ik weet dat het me zoveel VERDER kan brengen. Die coach ziet dingen die je zelf niet ziet, omdat je met andere dingen bezig bent. Door iemand op een afstandje mee te laten kijken, kun je zoveel meer bewustwording creëren binnen je ondernemerschap, maar ook op persoonlijk vlak. Je zult minder bang zijn voor de mening van anderen. Je omarmt dit juist. Dat tekent de groei van je mindset.

Verander je mindset en stel je helemaal open

“Als ik een coach aanneem, dan luister ik naar die persoon. Dan luister ik wat hij/zij te zeggen heeft. Dan luister ik en dan zorg ik ervoor dat ik actie onderneem. Doordat ik DAT doe, word ik succesvol! Listen, react and succeed!” zei Russel. En daar kan ik me helemaal in vinden! Zo doe ik het ook. Ik sta open voor wat mijn coach me leert. Ik denk niet: “Oh, maar ik weet het allemaal al… Dit heb ik al een keer gehad.” Nee, ik stel me helemaal open en laat zijn of haar informatie bij mij binnenkomen. Ik luister ernaar, maar echt op een bewust vlak. Vervolgens onderneem ik actie. Dan doe ik de dingen die worden voorgesteld of in het programma naar voren komen. Want als je DAT doet, dan ga je succesvol worden. Dan pas maak je progressie binnen die vlakken. Dan zul je merken dat je veel meer energie krijgt, omdat je WEET dat je je doelen gaat behalen. Je zit dan lekkerder in je vel en je voelt die goede energie. Je voelt je enthousiasme weer omhoog borrelen om weer dingen op te pakken… En DAAR zit die kern in. Je verbetert je intrinsieke motivatie. Als je maar half luistert, onderneem je maar half actie, dan ga je ook maar half of zelfs geen successen boeken. Je wilt je doelen halen.

Ga all-in: master your mindset

Dus als je een coach hebt of een programma volgt: GA ALL-IN! Dat is ECHT wat ik je mee wil geven. Zorg dat je luistert, dat je je bewust bent, dat je je openstelt en het echt binnen laat komen. Misschien moet je het wel 2 of 4 keer horen voordat het kwartje bij je valt, maar stel jezelf en je mindset open! Gooi geen deuren dicht, door te zeggen dat je dingen al weet. Ga er blanco in.

En ga actie ondernemen! Stel een nieuw doel en onderneem de stappen. Gewoon echt VEEL actie ondernemen in de richting die voor jou goed voelt. Waarvan jij denkt: “Waauw, DAT wil ik gaan bereiken!” Onderneem die kleine mini-stapjes. Die mini-stapjes zorgen ervoor dat -als je actie blijft ondernemen- je succesvol wordt. En dat succesvol worden kan voor jou een hele andere betekenis hebben dan voor mij of je partner of iemand anders. Je mag echt je persoonlijke betekenis aan “succesvol” hangen. Dus zorg dat je weet wat voor jou succes is. Dat je weet waar je naartoe wil. Dat je ook laaiend enthousiast bent dat je DAT wil bereiken. En ga all-in!!!
Ja, natuurlijk gaat het af en toe wat lastiger en zul je last krijgen van belemmerende overtuigingen, maar het is juist de kracht om die te doorbreken. Daar gebeuren de mooie dingen, daardoor kom je dichter bij je doel. Daardoor zul je ook momenten krijgen dat je denkt: “Ooh, had ik dit nou maar eerder gedaan, want het valt allemaal reuze mee!”

Als jij een coach hebt of een programma hebt, stel je helemaal open. Ga er helemaal voor! Luister naar die persoon. Reageer, onderneem actie en zet stappen. En… omarm je succes. Houd je vast aan hetgeen wat je wil doen!


Volg niet te veel lifestyle coaches en trajecten op hetzelfde moment

En probeer ook – en dit is MIJN grootste valkuil- niet te veel coaching programma’s tegelijk te doen. Want de ene leert je dit, de ander leert je dat... Doordat iedereen op zijn eigen manier zijn of haar dingen aan je leert, kan er bij jou twijfel ontstaan. Want de ene coach zegt dit, de ander weer dat… Wat is het nu? En dan ga je van allebei de coaches maar hun dingen half doen. Dus blijf in eerste instantie bij 1 coach bij een bepaald onderwerp. Je kunt natuurlijk wel verschillende coaches hebben op verschillende gebieden, bijvoorbeeld marketing voor je bedrijf en beweging voor jezelf. Zorg dat je niet te veel verschillende coaches of trajecten door elkaar gaat volgen, want dat kan alleen maar verwarring opleveren.

Zoek je nog een lifestyle of mindset coach of een programma dat je verder kan brengen? Dan is de Motivatieservice misschien wel iets voor jou. Dat is 1 programma dat je op verschillende vlakken helpt. Doordat de Motivatieservice zo breed is, raden we je wel aan om alleen de Motivatieservice te doen, anders kan het verwarrend worden. Rond je andere coachingsproject rustig af en stap dan pas in. 

Als je fitter en energieker wil worden, als je met je bedrijf next-level wil gaan, maar vooral als jij als persoon een sterkere mindset wil hebben en veel meer uit jezelf wil gaan halen en dingen wil gaan doen vanuit het juiste gevoel, dan is de Motivatieservice echt geweldig voor jou! Het positieve effect op je intrinsieke motivatie is enorm.

Liever 1 op 1 lifestyle coaching? Dan ga ik met onverdeelde aandacht met jou aan de slag. Jouw overtuigingen die je terughouden om in actie te komen, om te doen wat je eigenlijk graag wil doen, die ruimen we uit de weg.  Dit kan ook! 

Stuur me vrijblijvend een bericht met je vraag over de Motivatieservice, 1 op 1 lifestyle coaching, mindset coaching of wat je ook maar wil weten.   


Liefs,

TamaraOver de schrijver
Tamara is Mindset- en Inspiratiecoach en heeft al meer dan 2000 mensen op verschillende gebieden gecoacht en begeleidt. Met haar Motivatieservice en Progressieplanner inspireert en motiveert ze mensen zodat ze hun droomleven gaan realiseren. Wil jij dat ook? Check haar podcast, blog, e-book of website.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down