Cellulite

Cellulite

Cellulite

Bijna elke vrouw is hier wel bekend mee. 98% van de vrouwen heeft het. Hoewel het soms, in de schoonheidswereld, vaak als taboe wordt beschouwd, krijg je er als vrouw zeker wel mee te maken. Er is niks mis met cellulite, het is heel normaal. Helaas wordt er op social media veel geprutst aan foto's waardoor cellulite bv. weg-gephotoshopt worden. Hierdoor ontstaat er een 'verkeerd' beeld van de werkelijkheid.

Wat is cellulite

Cellulite komt meestal voor op de buik, billen en benen bij vrouwen en heeft alles te maken met cellen. Het ontstaat door veranderingen in de vetcellen en het onderhuidse bindweefsels veroorzaakt dit. Dit verschijnsel wordt ook wel sinaasappelhuid genoemd. Ook mensen met weinig vet kunnen cellulite hebben. Het komt ook regelmatig voor dat bij mensen die vet verliezen cellulite beter zichtbaar worden. Cellulite hoort gewoon bij het vrouwelijke lichaam, maar het kan soms vervelend voelen als je een korte jurk of rok aan wilt.

Oorzaak van cellulite

Hoe cellulite ontstaan daar is nog niet exact een duidelijk antwoord op te geven. Hormonen, leeftijd, geslacht en leefstijl zijn waarschijnlijk mogelijke oorzaken. cellulite

Eten en drinken

Er zijn vele onderzoeken gedaan naar voeding ten opzichte van cellulite. Ook hier zijn over het algemeen geen duidelijke uitkomsten dat voeding een rol speelt bij de vorming van cellulite, of het tegengaan hiervan. Een gezond leefpatroon is sowieso goed voor je lichaam.

Blijf in beweging

Naast het eetpatroon is het bewegingspatroon ook erg belangrijk. Door wat vaker te bewegen, bijvoorbeeld wandelen, fietsen en zwemmen, houd je je lichaam fysiek fit en goed doorbloed.

Voldoende rust

Voldoende slaap is een van de belangrijkste dingen die op orde moet zijn. Hier heeft zoveel mee te maken in je gemoedstoestand, je energie, gedachten e.d. Probeer daarom minstens 8 uur slaap per nacht te pakken. Slapen heeft namelijk invloed op de hormoonbalans en daarom ook op jouw huid.

Bestrijding van cellulite

Heel kort: er kan nog niet hard geconcludeerd worden dat crèmes, therapieën, laseren, massages en alles wat er in de markt aangeprezen wordt om dit natuurverschijnsel te verbannen, helpen. Er is nog geen wetenschappelijk bewijs wat cellulite helemaal laat verdwijnen. Veel mediaberichten laten helaas soms anders geloven.

Conclusie

Probeer over het algemeen een gezonde leefstijl aan te houden, waarbij je niet rookt, niet te veel alcohol drinkt, goed slaapt en een gezond eetpatroon hebt. Weet dat cellulite uiteindelijk gewoon bij het lichaam hoort en niets afdoet van jouw schoonheid! Dus accepteer hoe je eruit ziet en wie je bent. Dat is de basis en hiermee ben je al een heel eind.        
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down