Metabolisme

Metabolisme

Wil je als drukke mama beter in je vel zitten? Zorg dan voor het verhogen van je metabolisme.

Hoe? Dat leggen we je graag uit. Als drukke mama je metabolisme verhogen;

Heb je naar jouw zin wat kilootjes te veel? Zit je niet lekker in de je vel en kijk je niet graag in de spiegel. Helaas zijn er veel moeders net als jou die er door werk, gezin en sociale verplichtingen niet aan toe komen om hier structureel iets aan te kunnen doen. Een van de factoren die bepalend zijn of je aankomt of niet, is je metabolisme.

Metabolisme: hoe brengt mij dat als mama weer in topshape?

Metabolisme betekent stofwisseling. Hoe sneller je stofwisseling des te meer calorieën je verbrandt. Metabolisme is van een aantal factoren afhankelijk en die kun je niet allemaal zelf beïnvloeden. Zo spelen geslacht, leeftijd, lengte en je natuurlijke hormoonhuishouding een belangrijke rol. Ook is je metabolisme deels erfelijk bepaald. Ook ten aanzien van metabolisme is het 'oneerlijk' verdeeld in de wereld. Het is namelijk wetenschappelijk bekend dat mannen gemiddeld sneller calorieën verbranden dan dames.

Wat kan ik doen om mijn stofwisseling te verhogen?

Als je calorieën inneemt die niet verbrand worden, dan worden die omgezet in vet. Zo simpel werkt het. Wil je dus vet verbranden en afvallen dan zul je je stofwisseling een handje moeten helpen. Versnel je je stofwisseling dan werkt je innerlijke fabriekje veel effectiever. En dat helpt je bij afvallen en bij op gewicht blijven. Je basaal metabolisme verhogen, dat kan op een aantal manieren:

  • Train je spiermassa
  • Verbeter je voedingsinname
  • Verbeter je slaapkwaliteit (te weinig slaap bevordert je hongergevoel en je hebt minder energie)
  • Onbewuste beweging gedurende de dag kan je metabolisme versnellen (de een beweegt met haar voet, de ander tikt steeds en weer een ander beweegt nauwelijks (minder effectief op je metabolisme).

Conclusie:

Trainen is essentieel maar je moet ook op je eten en drinken letten. En hoe raar het ook klinkt maar een goede nachtrust op zijn tijd doet je stofwisseling goed. 

Metabolisme: kies jij als supermama voor onze motivatieservice dan ga je er nog veel mee te maken krijgen.  

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down