Coretraining brengt je als moeder letterlijk weer in balans

Coretraining

Coretraining brengt je als moeder letterlijk weer in balans

Het moderne leven van (jonge) moeders vraagt behoorlijk wat. Herken jij dit:

- Slaaptekort;
- Regelstress;
- Te weinig tijd om aan je fysieke gezondheid te werken.

Al deze factoren bepalen mede hoe je fysiek in je vel zit. Pijntjes en overmatige kilo’s zijn in een druk leven aan de orde van de dag. Tot overmaat van ramp doen veel mensen ook nog vooral zittend werk. Langdurige zitten zal de spieren in je mid-sectie, oftewel je core verzwakken waardoor je hele houding verslechtert. Coretraining is de oplossing. 

Wat is coretraining?

Je was er wellicht al bang voor. Coretraining gaat onder andere over buikspieroefeningen. Maar het omvat een stuk meer dan dat. Coretraining richt zich op de training van je hele mid-sectie. Over wat wel en niet tot de core behoort bestaan wat misverstanden. Als wij over de ‘core’ spreken dan praten we over de romp. Dat is voor ons het gedeelte van je lijf dat bestaat uit je rug-, buik-, bil- en heupspieren. Het gedeelte dat jou ‘draagt’ zeg maar.

Waarom is de ‘core’ zo belangrijk voor jou als drukke dame?

Een goed getrainde romp zorgt voor stabiliteit. Dat betekent dat de rest van je lichaam vanuit hier goed wordt aangestuurd zonder dat dit klachten veroorzaakt. Met core-stability als resultaat van coretraining, zorg je er dus voor dat je geen andere lichaamsdelen onnodig gaat belasten. Je voorkomt dus blessures waardoor je tijdelijk inactief zou worden. 

Als gevolg van coretraining zullen ook je sportieve prestaties beter worden. Goed getrainde corespieren dragen bij aan een strakker en mooier lichaam. Bovendien zorgt een goed getrainde core voor een elegantere lichaamshouding. 

Coretraining is in het bijzonder zo belangrijk omdat we dit gedeelte door ons zittende werk juist zo verwaarlozen.  

Oefeningen t.b.v. coretraining

Goed nieuws, want coretraining kun je als ‘busy mum’ snel en effectief thuis op je matje doen. Dat hoeft niet veel tijd te kosten, want daaraan heb jij vast een chronisch gebrek. Je kunt mid-sectie-oefeningen zelfs doen terwijl je je gewone kleren draagt en hebt er geen hulpmiddelen bij nodig.

Enkele voorbeelden van oefeningen t.b.v. coretraining:

Planking

Een oefening waarbij je op je buik gaat liggen, je lichaam in een rechte lijn (gestrekt) houdt en vervolgens op je ellebogen en tenen leunt, terwijl de rest van je lichaam zo stijf als een plank blijft zweven boven de grond. Te intensief? Leun dan op je knieën i.p.v. je tenen.

Moeder coretraining

Side planking

Dezelfde oefening maar dan een slag gedraaid. Zo worden de schuine buikspieren getraind. Idealiter leun je op één elleboog en ondervoet terwijl je de rest van je lijf kaarsrecht houdt. Too heavy? Neem dan spierspanning tijdens deze coretraining weg door op de zijkant van je knie te leunen i.p.v. op je ondervoet.

Side plank - Motivatieservice

Squats

Squats zijn kniebuigingen waarbij je je rug en nek rechtop houdt. Zo train je je been- en bilspieren en zet je ook je rompspieren keihard aan het werk.  

Squat - Motivatieservice


Train je core d.m.v. de Motivatieservice

Meld je aan voor onze motivatieservice wanneer je in korte tijd goede resultaten t.a.v. je fysieke (en mentale) conditie wilt behalen. Wij helpen je dan om ook de rest van je corespieren in shape te brengen. En nee, dat hoeft jou absoluut geen uren per dag te kosten. Onze service is erop gericht om jouw schaarse tijd voor workouts als drukke moeder optimaal te benutten. 

Samen maken we er iets leuks van. Ook van coretraining. Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down