Ik kan het niet betalen
19 november 2020 
5 min. leestijd

Ik kan het niet betalen

Beluister hier deze blog via mijn Podcast

Ik wil het hebben over het issue geld. Wil je iets en heb je er geen geld voor? Dan is deze blog iets voor jou.
We zijn automatisch banger om iets te verliezen dan het plezier te zien of het verlangen te hebben om iets te winnen. We willen altijd pijn vermijden, zo werkt ons brein!

Een dunne lijn tussen een groot verlangen en een ondragelijke pijn

Ik geef even een voorbeeld: je wil héél graag een andere baan, maar meteen heb je twijfels. Wat nu als het niks is? Je weet wat je nu hebt, dat is vertrouwd en dat raak je kwijt. Je hebt angst om het vertrouwen los te laten en je financiële zekerheid kwijt te raken.
Maar… als je nu kijkt naar het plezier wat je ermee kunt bereiken: je gaat met plezier naar je werk, je bent vrolijker en energieker. Als je denkt dat dát belangrijker is dan je zekerheden die je kwijt kan raken, dan is je verlangen groot genoeg om die stap te maken. Je gaat dit verlangen nastreven. Je brein wil je beschermen, maar wat wil JIJ echt? Zorg dat het verlangen groot genoeg is OF de pijn echt ondraaglijk is.

Ja, de pijn opzoeken werkt ook! Stel dat op werk de muren op je afkomen. Je gaat elke dag met tegenzin naar je werk, de dagen lijken ondraaglijk lang. Sterker nog… Je loopt bijna tegen een burn-out aan. Het breekt je op. Die pijn wordt te groot om nog te dragen. Je wil die pijn niet hebben, dus je gaat op zoek naar een manier om van die pijn af te komen. Je gaat makkelijker de keuze maken om een andere baan te zoeken.

Stel nou dat je het enorm veel waard vindt om energieker en beter in je vel te zitten, om met je partner en kids leuke activiteiten te gaan doen, dan is de keuze OOK makkelijker. Dus als je heel veel pijn hebt OF je verlangen is enorm groot, dan ga jij die keuze maken!

 

Hoe graag wil je het?

Dit was een voorbeeld. Waarom kaart ik dit aan? Ik wil het met je hebben over geld. Zoals jullie weten openen op 28 november de deuren naar de Motivatieservice. Ik krijg regelmatig de opmerking: “Ik wil eigenlijk HEEL graag deelnemen, maar ik kan het niet betalen.”
Mijn antwoord, zoals ik er tegenaan kijk, is: “Als jij ECHT héél graag wil, dan is geld geen issue. Hoe graag wil je het?”

Dat is de eerste vraag die jij jezelf mag stellen. Hoe graag wil je het? Als jij iets héél graag wil, ga je de mogelijkheid creëren om het voor elkaar te krijgen. Dat hoeft niet per se nu te zijn, maar het kan ook later komen. Hoe groter je verlangen is, hoe eerder je het voor elkaar gaat krijgen… Of hoe groot je pijn is. Kijk, in de Motivatieservice gaan we ons fitter en energieker voelen. Als jij je nu helemaal belabberd voelt, als je er klaar mee bent met hoe je nu leeft, je wil je leven echt veranderen, je pijn is echt enorm… Ook dat helpt je om een keuze te maken. Als jij van je pijn af wil en je wil je leven écht veranderen, dan ga je er ALLES aan doen om het voor elkaar te krijgen. Je gaat mogelijkheden zien om het voor elkaar te krijgen, want er zijn altijd mogelijkheden. Echt altijd!

Je kunt de Motivatieservice 4 of 12 termijnen te betalen. Dit is een mogelijkheid die ik jou bied. Als je die paar tientjes per maand nu niet kunt missen, dan is het voor jou geen goed moment om nu in de Motivatieservice te stappen. Stel nou, -ik geloof er niet in, maar-, stel dat het wel je waarheid is dat je het ECHT niet kunt betalen, je hebt alles geprobeerd, maar het lukt je ECHT niet, dan is het voor jou ook niet het juiste moment. Gun je dan wat tijd om het allemaal bij elkaar te krijgen en wacht tot de deuren de volgende keer weer opengaat.

Als je voelt dat je het WEL wil. Als je fitter, energieker wil worden en als je geld fantastisch gaat vinden. Als je je leven ECHT wil veranderen. Als je een ijzersterke mindset wil hebben, want daar gaan we in de Motivatieservice enorm in trainen, dan GA jij dit mogelijk maken. Dan heb ik het nog niet eens over alle ervaringen die je krijgen en hoe jij gaat veranderen. Want dat gaat een enorme verandering zijn! Wat voor jou een supermooie nieuwe basis gaat worden, waar jij je leven verder op gaat kan borduren. Een levenslang cadeau!

Zo kijk ik echt naar geld: als jij ECHT iets wil, dan ga je het voor elkaar krijgen. Je vindt een manier. Is het niet nu, dan is het wel later. Ik leef mijn verlangen en ik vind het echt fantastisch! Als ik iets wil, dan vind ik echt een manier om het voor elkaar krijgen. Het kan even zijn dat het tijd kost en wat langer duurt. Maar ik ga er komen. En zo leef ik ECHT mijn leven hoe ik wil leven. Zo doe ik de dingen die ik leuk vind en echt graag wil doen. Ik blijf dicht bij mijn gevoel en handel daarnaar. Ik maak keuzes en pak de verantwoordelijk. IK ben degene die het voor elkaar ga krijgen en IK ben degene die het op dit moment zo gaat doen!

Verleg je focus en creëer mogelijkheden

Maar goed… Mijn punt is denk ik duidelijk 😉. Ik doe dit echt met bijna alles. Als jij ook op die manier probeert te denken, als jij op die manier gaat kijken naar dingen, dan ga jij dit óók voor elkaar krijgen. Als bij jou het verlangen te groot wordt, of de pijn ondragelijk, dan ga je andere mogelijkheden zien. Er gaan deuren voor je openen die je nu niet eens ziet. Je kunt je niet voorstellen hoeveel deuren er nog zijn! Je gaat je op andere dingen focussen, er komen nieuwe dingen op je pad. Als je nu al voor jezelf de blokkade oplegt met: “Ik kan het niet betalen,” dan blijven zoveel deuren verborgen. Je ziet dan geen mogelijkheden.

Nog een voorbeeld: je wil een witte Volvo hebben en je ziet ineens overal witte Volvo’s rijden. Het is niet zo dat die witte Volvo’s er niet waren. Ze zijn er altijd al geweest, alleen jij legde je focus daar niet op. En zo werkt het ook met geld. Als jij je focus niet op geld legt, dan zal je het ook niet zien. En als je de focus er wel op gaat leggen door te denken: “Ik wil dit heel graag en ik GA het voor elkaar krijgen”, dan ga jij mogelijkheden zien. Dan zie je dingen die je helpen het voor elkaar te krijgen. Nu heb ik het over geld, maar het geldt voor alles zo!

Dus als je iets HEEL graag wil, ga ervoor! Ga die mogelijkheden zien, pak die kansen en creëer! En als je denkt: “Ik heb er echt alles aan gedaan, maar het is niet gelukt.” Dan is het nog niet je tijd om in te stappen. Dat is helemaal oké. Dan wacht je even en dan komt er een volgende keer dat je in kunt stappen.

Maar zorg er alsjeblieft voor dat je je droom leeft en doe waar jij je goed bij voelt. Als je denkt DIT is het voor mij, dan maak die keuze. Het gaat je zoveel opleveren! Ik weet zeker dat jouw gevoel klopt en dat jouw gevoel goed is.

Als jij voelt dat je dit heel graag wil, als jij voelt dat jij de juiste keuze gaat maken, welke keuze dat ook is. Ga er dan ook voor! Het zal je leven veranderen op positieve manier!

Heel veel succes ermee! Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren of je heb kunnen helpen, zodat jij weer een stapje dichter bij je droomleven kan komen.

Over de schrijver
Tamara is Mindset- en Inspiratiecoach en heeft al meer dan 2000 mensen op verschillende gebieden gecoacht en begeleidt. Met haar Motivatieservice en Progressieplanner inspireert en motiveert ze mensen zodat ze hun droomleven gaan realiseren. Wil jij dat ook? Check haar podcast, blog, e-book of website.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down