Een nieuw doel
04 januari 2016 
3 min. leestijd

Een nieuw doel

19 november

De afgelopen weken heb ik weer flink gesport alleen ik blijf wat onzeker over mijn voeding. Hoeveel calorieën moet ik eten en vooral ook de verhouding koolhydraten/ vetten. Dat vind ik erg lastig.

Ik lees veel en probeer veel informatie in te winnen maar ik wil vooral proberen mijn lichaam goed te leren kennen en weten wanneer ik waar behoefte aan heb. Gisteren gesprekje gehad met Roy bij Fitfactory Basic Bladel (thanks Roy!) met weer wat nieuwe tips. Luisteren naar mijn lichaam heb ik heel veel jaren niet gedaan… Ja, wel als ik weer zin had in iets lekkers. Dan luisterde ik wel.

Nu weet ik wel wat dat met mijn lichaam doet en heeft gedaan. En weet vooral ook hoeveel kracht, energie, tijd, doorzettingsvermogen en inspiratie nodig is om mijn lichaam weer in shape te krijgen.

Vandaag weer super training gehad en een zeer goede tip van Fons om mijn billen en benen goed te trainen (thanks Fons!)

Ik kijk alweer uit naar volgende week woensdag. Nieuwe meting/wegen. Ik heb er nu niet zo’n heel goed gevoel over…. en hoop dat ik er naast zit maar nog even afwachten.
Ik probeer de voedingen in de app myfitnesspall ook wat los te laten waardoor de onzekerheid weer op speelt.
Nog ff geduld en ik zal weer zien wat voor resultaten ik heb geboekt.

Tamara sportschool

Flexen voor de spiegel, even mijn voortgang bekijken 😉


25 november

Zojuist meting gehad en heel blij werd ik er niet van. Wel iets gezakt in vetpercentage maar daarentegen ook spiermassa verloren… Heeel jammer. Het vet verliezen en spiermassa opbouwen tegelijk krijgt hier een ommekeer.

Ik heb in overleg met Henri besloten om te gaan bulken. Van de 1700-1900 kcal ga ik nu naar de 2200-2300 kcal. Dit om mijn spieren flink te laten groeien. Dit ga ik doen tot februari/maart en dan ga ik voor vetverbranding met zo min mogelijk spiermassa verlies. En als het goed is moeten ze dan tevoorschijn komen… De buikspiertjes .

Ik vind het fijner en denk ik ook makkelijker om me nu te richten op 1 ding en niet op spieropbouw en vetverliezen tegelijk. Ik durfde daarmee niet goed te eten omdat ik dacht daarmee geen vet te verliezen. Dat is wel gelukt maar dat ik nu spiermassa kwijt ben daar baal ik wel van. Bijna 1 kg (700 gram) dat is veel…..

Maar goed. Het is zo en nu ga ik maar eens een goede maaltijd eten! Net bij Fitfactory Eersel ook meteen maar even een workout gedaan.
Dus goodbye (zichtbare) abbs…. See you in summer

Meetcijfers

Cijfers:
4-okt30-okt25-nov
Gewicht66,9 kg65,6 kg64,1 kg
Vetpercentage31,60%27,70%27,10%
Vetmassa21,1 kg18,2 kg17,4 kg
Spiermassa43,5 kg45 kg44,3 kg
Lichaamsvocht48,10%50,80%51,20%
BMR1388 Kcal1419 Kcal1398 Kcal
Metabolische leeftijd37 jaar29 jaar27 jaar

Als ik dan deze cijfers weer zie mag ik toch zeker niet klagen! Toch 3,7 kg vet verloren in nog geen 2 maanden tijd. Als ik dat vast pak in de vorm van een 4 kg dumbbell dan is dat veel! Dus dat is goed en maakt me blij ;).

Ook de metabolische leeftijd ziet er gunstig uit! Haha. Laat ik daar maar niet al te veel naar kijken.

Nu blik vooruit! Bulkperiode en trainen voor de halve marathon.
Oh ja, dat is ook een nieuw doel voor me.

Maar zoals iedereen roept; geniet van het proces en kijk niet teveel vooruit. Dat ga ik nu maar eens doen dan!

 

Over de schrijver
Tamara is Multipotentials-coach en ze leeft zelf deze term helemaal. Als Multipotential heb je een brede, veelzijdige interesse en vindt je heel veel leuk. Dit kan soms in het ondernemerschap ook een valkuil zijn maar het heeft volgens Tamara, heel veel voordelen. Tamara werkt met High Achievers. Dit zijn mensen die er alles uit willen halen, die nét dat beetje extra geven waar vele anderen afhaken, waardoor ze succes behalen. Het combineren van de Multipotentials en High Achievers levert fantastische resultaten op bij ondernemers: meer uitdaging, veel verbanden kunnen leggen, weten wat ze écht (allemaal) willen, goede prioriteiten stellen zonder dat het saai wordt, creativiteit, hoog in energie zitten en zo ka ik nog wel even doorgaan. Herken jij jezelf als Multipotential en wil jij dit ook combineren met een 'high achiever' zijn? Daarvoor heb je een succesmindset nodig. Ook daar help ik je bij zodat jij gelukkig en succesvol bent op de gebieden waar jij dat in wil zijn.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down