Doe dit vanaf nu anders!
15 juli 2021 
in Mindset
11 min. leestijd

Doe dit vanaf nu anders!

Beluister deze blog als podcast


Een hele goedendag! Fijn dat je er weer bij bent. Vandaag werd ik getriggerd door een e-mail. Er stonden een aantal vragen die ze wilde stellen over het programma de Motivatieservice. Dus ik ging daar een podcast over maken.  Niet alleen over die vragen, maar ook vragen van de deelnemers van de Motivatieservice. De podcast kun je via de link hierboven beluisteren. Als je liever leest, blijf dan vooral lezen! 😉

Deze blog gaat niet alleen over de Motivatieservice, maar over je geldmindset, ongeacht waar je in wil investeren. De mensen die nog NIET in de Motivatieservice zitten, moeten nog een switch maken in die geldminset. Ik weet zeker dat ze hun mindset kunnen veranderen IN de Motivatieservice, maar eerst moeten ze nog deelnemen. Vanuit de ondernemingskant gezien is het best lastig om ergens in te investeren. Want hoe weet je zeker wat het op gaat leveren? Wat gaat het met je doen? Welke resultaten ga je behandelen? Dat zijn belangrijke dingen om te communiceren!

Verander je geldmindset

Mijn geldmindset is er niet vanzelf gekomen. Vroeger dacht ik vaak: “Ga ik hier mijn geld aan uitgeven? Ik vind het veel geld. Haal ik eruit wat ik denk te behalen? Ga ik de resultaten behalen die gezegd worden?”

In je mindset investeren is een beetje een vaag begrip. Want wat is mindset nou? Je kunt het niet direct vastpakken, het is niet tastbaar. Het is wel iets dat je zelf kunt voelen en ervaren, maar... je moet het wel eerst doen. Dat is natuurlijk met alles zo! Je zult eerst stappen moeten nemen, voordat je daadwerkelijk ziet dat het ECHT iets met je doet. Maar om van tevoren die investeringen al te maken, daar gaat een proces aan vooraf. Daar wil ik je graag in meenemen. Ik vertel je hoe ik er instond, hoe ik er nu in sta en hoe ik zie dat de mensen die nog twijfelen om in de Motivatieservice te stappen NU staan waar ik toen ook stond.


Voorbeeld...

Ik wilde investeren met een maandelijks lidmaatschap. Daar zou info gedeeld worden over investeren en over mindset. Het was €30,- per maand. Maar zelfs bij dat lage bedrag twijfelde ik: zit daar wel in wat ik zoek? Ga ik mijn resultaten behalen? Maar ik dacht ook: “F*ck it! (Sorry voor mijn taalgebruik 😉) ik ga er gewoon voor! Als ik altijd maar in die twijfel blijf zitten, zal ik het nooit weten!” Dus ik ging er ook gewoon voor. Dat was mijn eerste stap naar de switch van mijn mindset! Mindblowing gewoon! Toen ben ik ECHT aan mezelf gaan werken en heb ik me heel erg verdiept in de mindsets. Hoe denk ik over dingen? Het was confronterend: “Oké, als ik niet eens €30,- per maand wil betalen, is het ondernemerschap wel iets voor me?” Het zette me aan het denken. Het ging niet over het geld, maar over de onzekerheid! Hier moest ik ZELF aan werken. Daar ligt namelijk een achterliggende oorzaak achter: Ik geloofde namelijk niet voldoende in mezelf! Daarom wilde ik niet investeren, omdat ik twijfelde of IK daar voldoende uit ging halen. Die twijfel lag volledig bij mezelf, NIET bij dat programma! Maar in dat programma leerde ik dat het niet aan het programma lag. Dit geldt voor iedereen: 9 van de 10 keer ligt het aan de manier waarop JIJ naar jezelf kijkt. Geloof jij dat jij de benoemde resultaten waar kunt maken en de tijd ervoor vrij kunt maken, dat je er alles uit kunt halen wat er voor jou inzit?


Daarom wilde ik niet investeren, omdat ik twijfelde of IK daar voldoende uit ging halen.


Zo maak jij de juiste investering!

Als jij op het punt staat om een investering te doen, wat voor investering dan ook, kijk naar jezelf. Kijk naar de resultaten die je met dat programma kunt behalen en ga na of jij denkt: “Wauw, hier wil ik voor gaan! Ik vertrouw erop dat ik dit kan, als ik er 100% voor ga en alle stappen doorloop.” Dat vertrouwen moet er zitten. Dat weet ik nu. Zo doe ik al mijn andere investeringen ook. Ik stelde mezelf de volgende vragen:

  1. Wil ik het ECHT gaan doen? 
  2. Heb ik een klik met die persoon? 
  3. Vind ik die persoon interessant? 
  4. Is het ECHT voor mij geschikt?
  5.  Wil ik mezelf er 100% voor inzetten?

Een persoon die je inspireert en/of waar je enthousiast van wordt is ontzettend belangrijk! Dat moet gewoon goed voelen! Heb je geen klik met die persoon, zoek dan naar een ander persoon die een soortgelijke dienst verleent of cursus aanbiedt. Volg die persoon een tijdje op Social Media, schrijf je in voor zijn of haar nieuwsbrief… Voelt de persoon goed, maar twijfel je nog steeds? Stel jezelf de vraag: “Vertrouw ik in mezelf? Ga ik er dan echt voor?” 

Kijk ook wat andere mensen die wel een programma of coaching volgen hebben behaald. Dit gaat niet per se over onze Motivatieservice, maar een training in het algemeen! Kijk wat andere deelnemers al hebben behaald en of ze de resultaten hebben behaald die de cursus heeft beloofd. Dan weet je dat het mogelijk is! Anderen hebben het behaald, dus waarom jij niet? 

Daar zit het hem in: het vertrouwen hebben dat JIJ het ook kunt. Dat is ook weer een stukje mindset waaraan je mag werken (waar we in de Motivatieservice dus ook superhard mee aan de slag gaan 😉). Als je dit al kunt tackelen dat je dit KUNT en alles bij de investering voelt goed en je wil er 100% voor gaan... Probeer dan in je vertrouwen te staan en ga ervoor! Pak die verantwoording en ga ervoor!

Dat was toendertijd voor mij een eye-opener. Ik stond ZO te twijfelen of ik die €30,- per maand ervoor over had… Het ging nergens meer over. Ik realiseerde me dat ik mijn mindset moest veranderen. Dat ik in mezelf moest vertrouwen dat ik OOK al die resultaten kon behalen. Daar ben ik ontzettend in gegroeid. Ik kan NU zeggen dat ik op het vlak van investeren helemaal ben veranderd. Ik ben doorgegaan met investeringen te maken met van alles, omdat ik wist wat het met me deed. Dat ik wist dat ik alles kan bereiken wat ik wil bereiken. Dit is zo waardevol! En ik gun het jou ook dat jij op deze manier naar investeringen kunt kijken!

Wat als ik een verkeerde investering maak?

Van die 30 euro investering ben ik weleens naar €1.000,- per maand aan investering gegaan. Ook dat was het me volledig waard! Ik zeg niet dat het altijd het juiste pad is, maar het is wel een stap richting het juiste pad dat je wil bewandelen. Bij die grote investering had ik ook heel veel vragen. We zaten toen net in een vervelende periode, dus ik vroeg me oprecht af of ik het kon betalen. Maar ik VOELDE dat ik dit wilde gaan doen, dus ik zorgde ervoor dat het mogelijk was! Het was fantastisch, alleen merkte ik dat het niet helemaal was wat ik had verwacht. Ik had toch niet echt een klik met het programma. Ik wilde een andere richting in. En... dat is ook helemaal oké! Want dat was een opstap geweest naar een andere coach met wie ik op dat moment een veel beter klik had! Ik had nooit van dat programma gehoord als ik dat andere programma niet in was gestapt, want ik kwam dat ene programma tegen in dat andere programma. Snap je het nog? 😉 

Wat ik gewoon wil zeggen is: als je een richting ingaat, dan gaat het je altijd MEER opleveren. Het hoeft niet altijd direct de juiste weg te zijn, maar als het een goed gevoel bij je oplevert, dat VOELT dat je er 100% voor wil gaan, dan haal jij er in ieder geval ENORME resultaten uithalen. Je kijkt naar nieuwe paden. Misschien bij dezelfde coach of bij hetzelfde bedrijf. Of dat je denkt: "ik wil nu een ander pad op, want daar match ik nu mee." Zo beloop je verschillende paden die bijdragen aan het behalen van jouw hogere doel! Dat is nu het mooie van het zetten van die eerste stap!

Het is niet zo dat als je er nu niet klaar voor bent, dat je ineens denkt: “Yessss, nu ben ik er klaar voor!” Ga niet wachten tot je het gevoel krijgt dat het NU tijd is, want dan kun je lang wachten. Je gaat er pas klaar voor zijn als je die stap zet! Als je geen stap zet, ben je er nooit klaar voor. Kom in die actiemodus en zet die stap!

Kijk, ik heb ook weleens gehad dat ik denk: “Shit, ik wist wel dat ik niet had moeten investeren!” Dan kon ik me helemaal down voelen en bij de pakken neerzitten dat ik daar geld aan had besteed. Ik voelde me vervelend en haalde niet uit het programma wat het te bieden had. Ik gaf het programma de schuld en zag niet in dat het eigenlijk aan mij lag. Dat het een lering was. Nu is dat compleet veranderd! Als ik nu een “verkeerde investering” heb gedaan, zeg ik: “Wow, deze investering is misschien niet helemaal zoals ik het voor ogen had, maar het brengt me wel weer verder in de richting van mijn einddoel!” Ik weet dan wat ik NIET wil en wat niet goed bij me matcht en kijk ik naar wat ik WEL wil en wat wel bij mij past! Zo kijk ik er nu tegenaan en die manier van kijken, gaat voor jou ook heel veel opleveren. Maar… Je weet dat pas als je die investering doet en zelf die verantwoordelijkheid pakt.

 

Ik gaf het programma de schuld en zag niet in dat het eigenlijk aan mij lag...


Laat de  "hoe" los

“Hoeveel lessen krijg ik? Wat zit er precies in die lessen?” Dit was eigenlijk de vraag die me triggerde tot deze podcast. Ik snap die vraag helemaal, maar ik heb geleerd dat dit ook een beetje mindset is. Laat de "HOE" en "welke tools" los. Ik snap dat je wil weten hoeveel tijd het gaat kosten. Maar als je te diep op de inhoud gaat, dan vergeet je te vertrouwen. Pak het vertrouwen in jezelf en pak de verantwoordelijkheid! Vertrouw erop dat je er komt als je de stappen in het programma doorloopt, al weet je nog niet precies HOE. Laat het los! Vertrouw jezelf, vertrouw het programma en vertrouw de deelnemers die het programma al hebben doorlopen en de resultaten al hebben behaald!

We willen zo vaak de controle hebben over het HOE. Je blijft dan ook in je belemmeringen overtuigingen, omdat je je afvraagt of je er wel tijd voor hebt, hoe je het moet aanpakken… Je wil alles uitpluizen, maar dan durf je waarschijnlijk nog de stap niet te maken, omdat het in je mindset nog niet helemaal goed zit. Je gelooft nog niet goed genoeg in jezelf. Je hebt er eigenlijk niks aan als ik, bijvoorbeeld, jou ga vertellen wat voor video’s er allemaal in de Motivatieservice zitten. Want dan kun je denken: “Pfff, dát zijn er veel! Daar ga ik niet eens aan beginnen!” Terwijl dat niet zo hoeft te zijn. Want als ik bijvoorbeeld een video maak over mindset, dan hoef je die alleen maar te kijken. Dan is dat geen grote opdracht die je energie kost. Sterker nog: daar krijg je energie van! Maar dat zijn dingen die mensen NU nog niet kunnen zien.

Kijk naar wat je krijgt, welke resultaten je kunt behalen, hoelang je er ongeveer over doet, maak een grove tijdsplanning... Heb je een goed gevoel bij de persoon EN het programma? Ga er dan voor! Pak zelf die verantwoording en GA ERVOOR. Wat er ook gebeurt, stap erin en behaal die resultaten!

"Maar ik kan het (nu nog) niet betalen!"

“Ik heb er geen geld voor. Ik kan het nu niet betalen.” Die hoor ik ook vaak! Als je echt SUPERGRAAG wil en je denkt dit is HET programma voor mij, ga ervoor! Ook al denk je dat je het niet kunt betalen. Waar een wil is, is een weg. Het is een cliché, maar het is echt zo! Hoe duur het ook is, als jij iets supergraag wil, dan ga je het ook financieel voor elkaar krijgen!

Vaak zeggen mensen dat ze het niet kunnen betalen, zo was ik vroeger ook echt, hoor! Maar ze kunnen wel dure boodschappen doen, uiteten gaan, een nieuwe auto kopen etc. Kijk daar eens naar. Misschien moet je er iets voor laten, maar dat heb je er dan wel voor over! Desnoods neem je er een baantje mee of verkoop je iets op Marktplaats. Het gaat erom dat je het vanuit een ander perspectief gaat zien!

Ben jij ervan overtuigt dat je het ECHT niet kan betalen? In mijn ogen is er dat niet. Er is ALTIJD een manier om het voor elkaar te krijgen. De vraag is HOE graag je het wil. Wat heb je ervoor over om je leven (tijdelijk) aan te passen, zodat je het kunt financieren?

Als je het ECHT niet kunt betalen, dan zit er bij jou nog ergens twijfel. Dat wil je voorkomen. Met twijfelen blijft je nergens. Het laat je stilstaan: je gaat niks anders doen, want je zegt geen nee. Maar je gaat er ook nog niet aan beginnen, want je zegt ook geen ja. Maak dan de keuze om het NIET te doen, dan dat je blijft twijfelen en stil blijft staan. Of zeg: Ja, ik ga ervoor! En ga er dan voor.


Twijfelen is stilstand!Als jij van mening bent dat je een investering moet overleggen met je partner, laat hem/haar inzien hoe belangrijk het is voor jou om die stap te zetten. Laat het niet alleen van het geld afhangen. Kijk naar de transformatie!

Stap uit je twijfel. Zeg keihard JA! En ga ervoor. Of zeg nee, stap die twijfel uit en ga op zoek naar iets wat beter bij je past en zet zo je stappen vooruit!

Stel dat je dit hebt gelezen hebt en je twijfelde om de Motivatieservice in te stappen, dan hoop ik dat ik je twijfel weg heb kunnen nemen. Of het een ja of een nee is, maakt niet uit. “Nee” is voor mij ook helemaal prima! Dan komt er vast iets anders op je pad wat beter bij jou past. Hak voor jezelf de knoop door, zodat jij verder kunt! Ga opzoek naar een ander programma. Maar wees ook eerlijk naar jezelf toe en vraag: “hoe vaak ben ik al op zoek gegaan naar iets anders? Ben ik op zoek naar een “quick fix?”"

Ik wil werken met personen die 100% ja zeggen tegen mijn programma, tegen mij, maar OOK tegen hunzelf. Dat ze hun eigen verantwoording pakken en ze 100% hiervoor inzetten! Ben jij die persoon?

Binnenkort deel ik de recensies van personen die nog maar 10 weken in de Motivatieservice zitten. Bij de vraag of zij dit programma aan anderen zullen aanraden, was hun antwoord volmondig: “Ja, ik zal dit programma ZEKER aanraden. Het is de investering meer dan waard!” Na 10 weken al! En we gaan 9 maanden aan de slag!!!

Heel veel succes met een keuze maken. Voor welke training, traject, coach of programma dan ook!
Over de schrijver
Tamara is Mindset- en Inspiratiecoach en heeft al meer dan 2000 mensen op verschillende gebieden gecoacht en begeleidt. Met haar Motivatieservice en Progressieplanner inspireert en motiveert ze mensen zodat ze hun droomleven gaan realiseren. Wil jij dat ook? Check haar podcast, blog, e-book of website.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down