Doe dit vanaf nu anders!
15 juli 2021 
in Mindset
11 min. leestijd

Benieuwd naar de juiste geld mindset? Doe dit vanaf nu anders!

Beluister deze blog als podcast

Benieuwd naar de juiste geld mindset?

Een hele goede dag! Fijn dat je er weer bij bent. Vandaag werd ik getriggerd door een e-mail. Er stonden een aantal vragen over het programma de Motivatieservice. Dus ik ging daar een podcast over maken. Niet alleen over die vragen, maar ook over vragen van de deelnemers van de Motivatieservice. De podcast kun je via de link hierboven beluisteren. Als je liever leest, blijf dan vooral lezen! 😉

Deze blog gaat niet alleen over de Motivatieservice, maar over je geld mindset en je succesmindset. Hierbij maakt het niet uit waar je in wil investeren. De mensen die nog NIET in de Motivatieservice zitten, moeten nog een switch maken in die geld mindset. Ik weet zeker dat ze hun mindset kunnen veranderen IN de Motivatieservice, maar eerst moeten ze nog deelnemen. Vanuit het ondernemerschap gezien is het best lastig om ergens in te investeren. Want hoe weet je zeker wat het op gaat leveren? Welke resultaten ga je behandelen? Dat zijn belangrijke dingen om te communiceren!

Verander je geld mindset

Mijn geld mindset is er niet vanzelf gekomen. Vroeger dacht ik vaak: “Ga ik hier mijn geld aan uitgeven? Ik vind het veel geld. Haal ik eruit wat ik denk te behalen? Ga ik de resultaten behalen die gezegd worden?”

In je mindset investeren is een beetje een vaag begrip. Want wat is mindset nou? Je kunt het niet direct vastpakken, het is niet tastbaar. Het is wel iets dat je zelf kunt voelen en ervaren, maar je moet het wel eerst doen. Dat is natuurlijk met alles zo! Je zult stappen moeten nemen, voordat je daadwerkelijk ziet dat het ECHT iets met je doet. Een mindset coach kan je hierbij helpen. Maar om van tevoren die investeringen al te maken, daar gaat een proces aan vooraf. Daar wil ik je graag in meenemen. Ik vertel je hoe ik er in stond, hoe ik er nu in sta en hoe ik zie dat de mensen die nog twijfelen om in de Motivatieservice te stappen NU staan waar ik toen ook stond.

Voorbeeld van mijn vroegere mindset

Ik wilde investeren met een maandelijks lidmaatschap. Daar zou info gedeeld worden over investeren, je intrinsieke motivatie en over mindset. Het was €30,- per maand. Maar zelfs bij dat lage bedrag twijfelde ik: zit daar wel in wat ik zoek? Ga ik mijn resultaten behalen? Maar ik dacht ook: ik ga er gewoon voor! Dat was mijn eerste stap naar de switch van mijn mindset! Toen ben ik ECHT aan mezelf gaan werken en heb ik me heel erg verdiept in de mindsets. Wat is een mindset? Hoe denk ik over dingen? Wat is mijn motivatie? Het was confronterend: “Oké, als ik niet eens €30,- per maand wil betalen, is het ondernemerschap wel iets voor me?” Het zette me aan het denken. Het ging niet over het geld, maar over de onzekerheid! Hier moest ik ZELF aan werken. Daar ligt namelijk een achterliggende oorzaak achter. Ik geloofde niet voldoende in mezelf! Je kunt moeilijk progressie maken als je zelf niet gelooft dat je het kan. Daarom wilde ik niet investeren, omdat ik twijfelde of IK daar voldoende uit ging halen. Die twijfel lag volledig bij mezelf, NIET bij dat programma! Maar in dat programma leerde ik dat het niet aan het programma lag. Dit geldt voor iedereen: 9 van de 10 keer ligt het aan de manier waarop JIJ naar jezelf kijkt. Geloof jij dat jij de benoemde resultaten waar kunt maken en de tijd ervoor vrij kunt maken, dat je er alles uit kunt halen wat er voor jou inzit?


Daarom wilde ik niet investeren, omdat ik twijfelde of IK daar voldoende uit ging halen.


Zo maak jij de juiste investering vanuit je geld mindset!

Als jij op het punt staat om een investering te doen, kijk dan naar jezelf. Wie wil jij zijn? Kijk naar de resultaten die je met dat programma kunt behalen. Ga na of jij denkt: “Wauw, hier wil ik voor gaan! Ik vertrouw erop dat ik dit kan, als ik er 100% voor ga en alle stappen doorloop.” Dat vertrouwen moet er zitten. Dat heb ik zelf ook ontdekt. Zo doe ik al mijn andere investeringen ook. Ik stelde mezelf de volgende vragen:

  1. Wil ik het ECHT gaan doen? 
  2. Heb ik een klik met die persoon? 
  3. Vind ik die persoon interessant? 
  4. Is het ECHT voor mij geschikt?
  5.  Wil ik mezelf er 100% voor inzetten?

Een persoon die je inspireert en/of waar je enthousiast van wordt is ontzettend belangrijk! Dat moet gewoon goed voelen! Heb je geen klik met die persoon, zoek dan naar een ander persoon die een soortgelijke dienst verleent of cursus aanbiedt. Volg die persoon een tijdje op social media of schrijf je in voor zijn of haar nieuwsbrief. Voelt de persoon goed, maar twijfel je nog steeds? Stel jezelf de vraag: “Vertrouw ik in mezelf? Ga ik er dan echt voor?” Het is belangrijk om over de juiste mindset te beschikken. Je intrinsieke motivatie moet op orde zijn.

Kijk ook wat andere mensen die wel een programma of coaching volgen hebben behaald. Dit gaat niet per se over onze Motivatieservice of de Progressieplanner, maar een training in het algemeen! Kijk wat andere deelnemers al hebben bereikt en of ze de resultaten hebben behaald die de cursus heeft beloofd. Dan weet je dat het mogelijk is! Anderen hebben het behaald, dus waarom jij niet? Dat kan bijdragen aan een positievere mindset en een verhoogde intrinsieke motivatie. Ook jij kunt deze progressie maken.

Handelen vanuit een positievere mindset

Daar zit het hem in: het vertrouwen hebben dat JIJ het ook kunt. Dat is ook weer een stukje mindset waaraan je mag werken. Het is iets waar we in de Motivatieservice ook hard mee aan de slag gaan. Als je vanuit je mindset weet dat je dit KUNT, alles bij de investering voelt goed en je er 100% voor wil gaan, probeer dan in je vertrouwen te staan en ga ervoor! Pak die verantwoordelijkheid en ga ervoor! Durf het te doen vanuit je positieve mindset en intrinsieke motivatie.

Dat was toentertijd voor mij een eyeopener. Ik was ZO aan het twijfelen of ik die €30,- per maand ervoor over had. Ik realiseerde me dat ik mijn mindset moest veranderen. Dat ik in mezelf moest vertrouwen en dat ik die resultaten kon behalen. In die mindset ben ik ontzettend in gegroeid. Ik kan NU zeggen dat ik op het vlak van investeren helemaal ben veranderd. Ik ben doorgegaan met het maken van investeringen, omdat ik weet wat het met me doet. Dat ik nu weet dat ik alles kan bereiken wat ik wil bereiken. Dat is zo waardevol! Als lifestyle coach gun ik het jou ook dat jij op deze manier naar investeringen kunt kijken! Vanuit een positieve mindset en intrinsieke motivatie. Zo denk je niet meer in verschrikkelijke scenario's en angsten.

Wat als ik een verkeerde investering maak en geen progressie maak?

Van die investering van €30,- ben ik weleens naar €1.000,- per maand aan investeringen gegaan. Ook dat was het me volledig waard! Ik zeg niet dat het altijd het beste pad is, maar het is wel een stap richting het juiste pad dat je wil bewandelen. Bij die grote investering had ik ook veel vragen. We zaten toen net in een vervelende periode, dus ik vroeg me oprecht af of ik het kon betalen. Maar ik VOELDE dat ik dit wilde gaan doen, dus ik zorgde ervoor dat het mogelijk was! Dat was mijn mindset. Het was fantastisch, alleen merkte ik dat het niet helemaal was wat ik had verwacht. Ik had toch niet echt een klik met het programma. Ik wilde een andere richting in. En dat is ook helemaal oké! Want dat programma is een opstap geweest naar een andere coach met wie ik op dat moment een veel beter klik had! Ik had nooit van dat programma gehoord als ik dat andere programma niet in was gestapt, want ik kwam dat ene programma tegen in dat andere programma. Snap je het nog?

Wat ik gewoon wil zeggen is: als je een richting ingaat, dan gaat het je altijd MEER opleveren. Het hoeft niet altijd direct de juiste weg te zijn, maar als het een goed gevoel bij je oplevert kun jij er in ieder geval ENORME resultaten uithalen. Je kijkt naar nieuwe paden. Je kunt patronen doorbreken. Je verandert je mindset. Misschien bij dezelfde lifestyle coach of bij hetzelfde bedrijf. Zo beloop je verschillende paden die bijdragen aan het behalen van jouw hogere doel! Dat is nu het mooie van het zetten van die eerste stap!

Zet de stap vanuit jouw intrinsieke motivatie

Ga niet wachten tot je het gevoel krijgt dat het NU tijd is, want dan kun je lang wachten. Je gaat er pas klaar voor zijn als je die stap zet! Als je geen stap zet, ben je er nooit klaar voor. Kom in die actiemodus en zet die stap! Master your mindset! Alleen met deze mindset ga je resultaten boeken. Je zult zelf je intrinsieke motivatie moeten aanwakkeren.

Ik heb ook weleens gehad dat ik achteraf dacht dat ik niet had moeten investeren. Dan kon ik me helemaal slecht voelen en bij de pakken neerzitten. Ik baalde dat ik daar geld aan had besteed. Ik haalde niet uit het programma wat het te bieden had. Het leek wel alsof ik tijd tekort kwam. Ik gaf het programma de schuld en zag niet in dat het eigenlijk aan mij lag. Nu is dat compleet veranderd! Mijn mindset is anders. Als ik nu een “verkeerde investering” heb gedaan, zeg ik: “Wow, deze investering is misschien niet helemaal zoals ik het voor ogen had, maar het brengt me wel weer verder in de richting van mijn einddoel!” Ik weet dan wat ik NIET wil en wat niet goed bij me matcht en vervolgens kijk ik naar wat ik WEL wil en wat wel bij mij past! Die mindset gaat voor jou ook heel veel opleveren. Maar je weet dat pas als je die investering doet en zelf die verantwoordelijkheid pakt vanuit jouw intrinsieke motivatie.

 

Ik gaf het programma de schuld en zag niet in dat het eigenlijk aan mijn mindset lag.


Laat de "hoe" mindset los

“Hoeveel lessen krijg ik? Wat zit er precies in die lessen?” Dit was eigenlijk de vraag die me triggerde tot deze podcast. Ik snap die vraag helemaal, maar ik heb geleerd dat dit ook een beetje mindset is. Laat de "HOE" mindset los. Ik snap dat je wil weten hoeveel tijd het gaat kosten. Maar als je te diep op de inhoud gaat, dan vergeet je te vertrouwen. Pak het vertrouwen in jezelf en pak de verantwoordelijkheid! Vertrouw erop dat je er komt als je de stappen in het programma doorloopt, al weet je nog niet precies HOE. Laat het los! Vertrouw jezelf, vertrouw het programma en vertrouw de deelnemers die het programma al hebben doorlopen en de resultaten al hebben behaald! Pak je eigen mindset aan.

We willen zo vaak de controle hebben over het HOE. Je blijft dan ook in je belemmerende overtuigingen hangen, omdat je je afvraagt of je er wel tijd voor hebt en hoe je het moet aanpakken. Je wil alles uitpluizen, maar dan durf je waarschijnlijk alsnog de stap niet te maken. Dat komt omdat het in je mindset nog niet helemaal goed zit. Je gelooft nog niet genoeg in jezelf. De intrinsieke motivatie, de wil, ontbreekt. Je hebt er eigenlijk niks aan als ik bijvoorbeeld jou ga vertellen wat voor video’s er allemaal in de Motivatieservice zitten. Want dan kun je denken: “Pfff, dát zijn er veel! Daar ga ik niet eens aan beginnen!” Terwijl dat niet zo hoeft te zijn. Als ik bijvoorbeeld een video maak over mindset, dan hoef je die alleen maar te kijken. Dan is dat geen grote opdracht die je energie kost. Sterker nog: daar krijg je energie van! Maar dat zijn dingen die mensen NU nog niet kunnen zien. Dat saboteert hun zelfmotivatie.

Kijk naar wat je krijgt, welke resultaten je kunt behalen, hoelang je er ongeveer over doet en maak een grove tijdsplanning. Je kunt voor jezelf doelen opstellen. Heb je een goed gevoel bij de persoon EN het programma? Ga er dan voor! Geef niet op. Pak zelf de verantwoordelijkheid en GA ERVOOR. Wat er ook gebeurt, stap erin en behaal die resultaten! Je zult versteld staan van de progressie die je maakt.

Kies voor de juiste geld mindset

“Ik heb er geen geld voor. Ik kan het nu niet betalen.” Die hoor ik ook vaak! Als je echt GRAAG wil en je denkt dat dit HET programma voor jou is, ga er dan voor! Ook al denk je dat je het niet kunt betalen. Waar een wil is, is een weg. Het is een cliché, maar het is echt zo! Hoe duur het ook is, jij gaat het financieel voor elkaar krijgen als je intrinsieke motivatie in orde is!

Vaak zeggen mensen dat ze het niet kunnen betalen. Zo was ik vroeger ook. Maar ze kunnen wel dure boodschappen doen, uit eten gaan, een nieuwe auto kopen en ga zo maar door. Kijk daar eens naar. Misschien moet je er iets voor laten, maar dat heb je er dan wel voor over! Desnoods neem je er een baantje bij of verkoop je iets op Marktplaats. Het gaat erom dat je het vanuit een ander perspectief gaat zien! Deze mindset kan je enorm helpen.

Ben jij ervan overtuigd dat je het ECHT niet kan betalen? In mijn ogen is er dat niet. Er is ALTIJD een manier om het voor elkaar te krijgen. De vraag is HOE graag je het wil. Wat heb je ervoor over om je leven (tijdelijk) aan te passen, zodat je het kunt financieren?

Als je het ECHT niet kunt betalen, dan zit er bij jou nog ergens twijfel. Dat wil je voorkomen. Met twijfelen kom je nergens. Het is een saboterende mindset. Het laat je stilstaan. Je gaat niks anders doen, want je zegt geen nee. Maar je gaat er ook niet aan beginnen, want je zegt tevens geen ja. Maak dan de keuze om het NIET te doen. Dat is beter dan dat je blijft twijfelen en stil blijft staan. Of zeg: ja, ik ga ervoor! Twijfelen is stilstand. Je intrinsieke motivatie lijkt wel vast te roesten.

Het eindresultaat als intrinsieke motivatie

Als jij van mening bent dat je een investering moet overleggen met je partner, laat hem/haar inzien hoe belangrijk het is voor jou om die stap te zetten. Laat het niet alleen van het geld afhangen. Kijk naar de transformatie!

Stap uit je twijfel. Zeg keihard JA! En ga ervoor. Of zeg nee, stap die twijfel uit en ga op zoek naar iets wat beter bij je past. Zo maak je progressie!

Stel dat je dit hebt gelezen hebt en je twijfelde om de Motivatieservice in te stappen. Dan hoop ik dat ik je twijfel weg heb kunnen nemen. Of het een ja of een nee is, maakt niet uit. “Nee” is voor mij ook helemaal prima! Dan komt er vast iets anders op je pad wat beter bij jou past. Hak voor jezelf de knoop door, zodat jij verder kunt! Ga op zoek naar een ander programma. Maar wees ook eerlijk naar jezelf toe en vraag: “hoe vaak ben ik al op zoek gegaan naar iets anders? Ben ik op zoek naar een “quick fix?”"

Ik wil werken met personen die 100% ja zeggen tegen mijn programma. Mensen die 100% ja zeggen tegen mij, maar OOK tegen zichzelf. Dat ze hun eigen verantwoordelijkheid pakken en ze zich 100% hiervoor inzetten! Ben jij die persoon? Heb jij die mindset?

Binnenkort deel ik de recensies van personen die nog maar 10 weken in de Motivatieservice zitten. Bij de vraag of zij dit programma aan anderen zullen aanraden, was hun antwoord volmondig JA. Het is de investering meer dan waard, en dat al na 10 weken. Bovendien gaan we 9 maanden aan de slag!

Heel veel succes met een keuze maken. Voor welke training, traject, lifestyle coach of programma dan ook!
Over de schrijver
Tamara is Multipotentials-coach en ze leeft zelf deze term helemaal. Als Multipotential heb je een brede, veelzijdige interesse en vindt je heel veel leuk. Dit kan soms in het ondernemerschap ook een valkuil zijn maar het heeft volgens Tamara, heel veel voordelen. Tamara werkt met High Achievers. Dit zijn mensen die er alles uit willen halen, die nét dat beetje extra geven waar vele anderen afhaken, waardoor ze succes behalen. Het combineren van de Multipotentials en High Achievers levert fantastische resultaten op bij ondernemers: meer uitdaging, veel verbanden kunnen leggen, weten wat ze écht (allemaal) willen, goede prioriteiten stellen zonder dat het saai wordt, creativiteit, hoog in energie zitten en zo ka ik nog wel even doorgaan. Herken jij jezelf als Multipotential en wil jij dit ook combineren met een 'high achiever' zijn? Daarvoor heb je een succesmindset nodig. Ook daar help ik je bij zodat jij gelukkig en succesvol bent op de gebieden waar jij dat in wil zijn.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down